Predošlé články

pondelok 31. januára 2022

Ako som sa dostala do formy, ktorú som nikdy nemala ani pred tehotenstvom? Časť 2.



Kedze ma prve 4 mesiace nicila tehotenska nevolnost, no to je slabe slovo, grcacky a 24 hodinove napinanie k tomu; tie posledne mesiace som si, co sa tyka jedla, mega uzivala. 


Nedavala som si ziadne ombedzenia, naco som mala chut to som si dokonca SAMA uvarila a to ja nerobim ani pre druhych😂

Kazdy den pizza, zmrzlina, chipsy, cokolada hocico naco si spomenies ked mas PMS.


Jedna kamoska mi raz povedala ked bola tehotna, ze ona ma celulitidu aj na usiach. Vtedy som sa zasmiala, ze kdeze vobec to na tebe nevidno.


No a potom som to zazila na vlastnej kozi a pozerala som sa tymi kritickymi ocami na svoje telo. A veruze celulutida na LÝTKACH! ma naozaj prekvapila 😂. Posledne tyzdne tehotenstva som videla, ze pomarancovicu mam od cela po paty

 - vsade -!



TEHOTENSTVO A POHYB


Pred otehotnenim som bola vtedy v mojej najlepsej forme vid. foto.





Tak som sa rozhodla, ze s cvicenim neprestanem a pokracovala som s domacou jogou a jazdou na stacionarnom bajku. 


Prilis vela “downward facing dogov” som cvicila, ze som si asi aj tym dopomohla k mojej slavnej diastaze


Ta sa mi stala osudnou a posledne 2 mesiace tehotenstva som stravila v hnusnych bolestiach,pocitoch trhania brusnych svalov a obopnuta tehotenskym podpornym pasom. vid foto.  


  



Nebola to ziadna slava, naopak, bolo to peklicko. 

Moje tehotenstvo nebolo ani zdaleka bezproblemove, kedze som bola stale na biologickej liecbe (teraz inej, špeci, ktoru mozu brat tehotne aj dojciace), potykala som sa s reumou, ale uz nie ako doteraz, ale horsie. Lekar mi povedal, ze cca 95% zien pocituje pocas tehotenstva rapidne zlepsenie stavu a tych 5% bud stagnuje alebo sa ich zdravotny stav zhorsi…ehm, tipnite si do ktorej skupiny som patrila ja.


Urcite mi k tomu pridavalo aj tych takmer 20kg. Co je dolezite spomenut: s ochoreniami reumatickeho charakteru je dolezite uvedomit si a davat si pozor na vahu a stravu. Kazde kilecko citis na kazdom klbe 😬


Aj kvoli diastaze aj kvoli reume aj kvoli uzkostiam, som nakoniec rodila z vlastnej vole sekciou(cisarskym rezom).


Nebola to az taka paradicka ako som si myslela ale keby som niekedy v buducom zivote inom tele a inom svete mala rodit znova, vybrala by som si tuto istu cestu. 


Na tuto temu by bolo treba zacat u nas stale viac rozpravat, je to nase telo, nasa volba. 



🐺 A potom ako mi z brucha vytiahli

 “staru mamu”, naplnili mi ho kamenmi zasili a hodili ma do vod materstva, som sa zacala davat dokopy - Ako fyzicky tak aj psychicky - 




o tom si povieme nabuduce ❤️




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára